søndag den 14. juni 2015

Søskende deltager i Årsmødet på Brogården

William syndrom foreningen har et rigtig godt koncept som støtter den samlede familie. Sådan fortæller John, Birgit og Birgitte fra Ådalskolens søskendekursus som netop har været med. Hele familien deltager når William syndrom foreningen holder årsmøde på Brogården og der er program for både søskendebørn og forældrene. Et program som sammensættes sådan det matcher de enkletes behov. Der er lege aktiviteter for børnene med William syndrom, der er undervisningsaktiviteter for søskende og forældre. På den måde er familien samlet i et fantastisk weekend fællesskab. Ådalskolens søskendekursus hjalp med at organisere et forløb for søskende som enten er bror eller søster til et barn med William syndrom. Børnene skulle i mindre grupper være med til at spille søskende yatzy. Et traditionelt yatzy spil med terninger og hvor der var et antal opgaver der skulle løses. Alle opgaverne var gode spørgsmål til søskende om deres hverdag og hvordan de oplever deres rolle som søskende. På den måde blev mange forskellige tema bragt på banen og det gav anledning til gode snakke blandt børnene. Nogle af spørgsmålene var:
En god morgenstund for min søskende begynder sådan her?
Nævn 3 særlige kendetegn for min søster med William syndrom?
Hvad er min drøm for femtiden?
Ved at "møde" og sætte ord på de oplevelser og erfaringer som søskende har er man med til at støtte søskende til at forholde sig til det faktum, at de har en bror eller søster med et handicap. Et faktum som ikke lader sig ændre idet William syndrom er livslangt og det er os som omgivelser der skal lære at leve med det. De mange dagligdags ændringer som opstår stiller derfor store krav til relationerne i netværket. Det bliver således vigtigt at formidle, hvad der har betydning for den enkelte søskende, med hensyn til, hvad der bliver gjort
og sagt, og hvad man gerne vil arbejde henimod. William syndrom foreningens årsmøde er med til at slå fast, at børn med særlige behov har brug for søskende med en særlig forståelse.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar