lørdag den 13. juni 2015

Så er vi på, klar til at gå igang

Efter en god, men kort nats søvn og enkelte justeringer i vores oplæg er vi top klar lørdag morgen til at gå igang med vores foredrag om søskende. Vi har arbejdet længe med at finde frem til de helt præcise vendinger som kendetegner livet som søskende til en bror eller søster med et handicap. Der er så mange forskellige vinkler og vi må vælge nogle få ud. 80 forældre holder nemlig i denne weekend årsmøde på kursuscentret Brogården i Middelfart, et forum og stærkt netværk for familier som har et barn med William syndrom. William syndrom er et sjældent handicap som bla. rammer et barns kromosom nr. 7. Dette giver sig udslag i et handicap som vil være livslangt og som familien skal lære at leve med. Den tålmodighed er ikke nem at have i begyndelsen, men efterhånden som tiden går bliver det nemmere at forholde sig til. Når man får et barn med et handicap bliver familien uvilkårligt slået ud af kurs.
Handicappets forløb og udvikling er naturligvis meget forskellig fra person til person – ikke to børn er ens. Men livet med et handicap er en fælles sag for den, som har handicappet og de nærmeste herunder også søskende.
I den første tid vil det altid være svært at forstå, hvad William syndrom diagnosen indebærer. Det kan være svært helt at acceptere handicappet og de
forandringer, den nye situation bringer med sig. Selv om familien undervejs
har været forberedt på, at det måske kunne være et handicap kan den endelige diagnose alligevel komme som et chok.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar