lørdag den 26. oktober 2019

Sådan kan et søskendekursus blive


”Jeg var rigtig glad for at møde de andre børn. De spurgte om nogle af de ting, som jeg også har tænkt på”
Alle børn opfanger langt mere, end man lige tror og har mange spørgsmål når ens bror eller søster har et handicap. Spørgsmål som både er jordnære og flyvske men alle spørgsmål som kommer fra børn med et anderledes opvækstvilkår som de skal lære at leve med. Vi ved, at det er godt for børn at få viden om, hvad et handicap går ud på og møde andre jævnaldrende, som har de samme oplevelser og erfaringer som dem selv. Derfor tilbyder Ådalskolen i Ringsted søskendekurser for børn og unge i alderen 9-16 år.
Hvad tilbyder søskendekurset?
Viden om, hvad ens søskendes handicap betyder gennem øvelser, undervisning og lege
Værktøjer der hjælper med at blive klogere på dine tanker og følelser
Muligheder for at få svar på de spørgsmål du ikke kan lide at stille til din far eller mor
At møde andre søskende, som har oplevelser du nemt og hurtigt kan genkende
Et godt og trygt fællesskab som støtter op om både det som er nemt og svært
Hvor mødes vi?
Søskendekurset på Ådalskolen afvikles over 3 måneder enten forår eller efterår. Vi mødes om lørdagene kl. 09.00 og er færdige kl. 15.30, hvor du bliver hentet af dine forældre igen. Som et uforglemmeligt højdepunkt er der indlagt en camp i søskendekurset som indeholder enten en eller to overnatninger. 3 gruppeledere fra Ådalskolen med stor erfaringer med børn og særlige behov leder søskendekurset fra start til slut.
Hvem kan deltage?
Børn og unge mellem 9 og 16 år, som har en bror eller søster med et handicap. Barnet skal selv have lyst og være motiveret til at deltage i søskendekurset.
Hvordan kommer mit barn på et søskendekursus?
Ådalskolens søskendekursus samarbejder med alle kommuner og vi matcher alle typer af handicaps. At få et kursusplads sker ved at du kontakter os på telefon eller mail og bliver skrevet op. Derefter ansøger du jeres sagsbehandler om bevilling af kurset. Når sagsbehandleren har bevilliget det sender du os en kopi af betalingstilsagnet. Cirka en måned inden kursusstart modtager barnet et deltagerbrev med flere informationer om søskendekurset og herunder også et program.
Kontakt os for mere info: 41 99 40 71 eller soskendekursus@gmail.com
Læs mere om Ådalskolens søskendekursus på www.soskendekursus.blogspot.dk eller find os på Facebook

”Jeg kan mærke, at min søn har nemmere ved at håndtere hans brors handicap, når han lærer hvad det handler om”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar