søndag den 11. august 2019

Søskendekurser på Ådalskolen i Ringsted


Søskende til børn med særlige behov eller handicap har anderledes opvækstvilkår. De har ofte få eller ingen at spejle sig i, da deres opvækstvilkår er så forskellige fra deres kammeraters. Børn med handicap kræver mere tid og opmærksomhed fra forældrene og søskendebørnene kan føle sig overset og kan have svært ved at tale med forældrene om, hvordan de har det. Det er et opvækstvilkår, som det er vigtigt at være opmærksom på og som søskendebørnene har brug for støtte til at lære at tackle gennem opvæksten.
Formålet med søskendekurset er:
- At skabe et frirum og møde andre børn og unge i samme situation.
- At give børnene mulighed for at dele og tale om de tanker, oplevelser og følelser der opstår, når man har en bror eller søster med særlige behov eller et handicap.
- At udvikle et fællesskab, hvor man kan tale om hvordan det er at have en anderledes bror eller søster.
- At skabe mulighed for at knytte venskaber/bånd gruppen imellem.
Det skal understreges at der er tale om socialt gruppearbejde med et pædagogisk fundament og ikke et terapeutisk forløb. Søskendekurser oprettes forår og efterår for børn og unge i alderen 9-16 år på Ådalskolen i Ringsted og her på Bloggen er det muligt at se, hvornår de næste kurser er. På hvert kursus er der plads til 12-14 børn og unge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar