tirsdag den 19. maj 2020

Min bror har en autismespektrum forstyrrelse

Ådalskolens søskendekursus i Ringsted matcher alle typer af handicaps og dette blogindlæg vil handle om når børn og unge har en søskende med en autisme diagnose. Hvad er vigtigt at vide og hvad er vigtigt at tænke over. Lad os først slå fast: Autisme smitter ikke men...

  • Autisme er en anderledeshed i hjernens udvikling, der påvirker opfattelsen af omgivelserne og måden man interagerer med andre på.
  • Autisme er en anderledes måde at sanse, forstå og navigere i verden på, som har stor betydning i sociale sammenhænge og i kommunikation med andre mennesker.
  • Autisme er en medfødt, neurologisk betinget, kognitiv anderledeshed, der påvirker alt, hvad mennesket med autismen tænker, siger og gør.
  • Autismen bliver ofte til et handicap i mødet med andre mennesker, fordi det autistiske menneske opfatter det sagte helt konkret, men ikke eventuelle antydninger, ironi, morsomheder eller ord med dobbeltbetydning.
Søskende som deltager på et søskendekursus får mange muligheder for at tale om de anderledesheder som de oplever hos deres bror eller søster. Anderledeshederne som er livslange, som ikke kan helbredes men som søskende i familien er nød til at indstille sig på og lære at leve med. Deltagerne på søskendekurserne har været med til at lave denne plakat som fortæller noget om hvordan man bedst kan møde og hjælpe mennesker som har en autismespektrumforstyrrelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar