mandag den 5. oktober 2015

Oktober er ADHD awareness måned

Oktober måned er ADHD awareness måned og det vil vi med Ådalskolens søskendekursus også gerne bidrage til. ADHD er en forkortelse som de fleste har hørt om og de fleste kender også til eller har set et menneske med ADHD. Ellers har de fleste ihvertfald hørt om diagnosen i medierne for her fylder den ofte rigtig meget. ADHD er en neuropsykiatrisk lidelse, som giver forstyrrelser i personens opmærksomhed og aktivitet. ADHD står for Attention Deficit / Hyperactivity Disorder. På søskendekurset får børnene viden om ADHD og sammen med de andre søskende opdager de redskaber som er med til at strukturere hverdagen og mødet med ens bror eller søster der har ADHD. For mange af børnene kan det være et meget vigtigt skridt på vejen til at gøre en hverdag lidt nemmere.

Ikke to søskende oplever ADHD ens, og mennesker med ADHD er lige så forskellige som alle andre. Nogle børn har lært at kompensere for deres vanskeligheder, så de kan fungere i en almindelig hverdag, men mange har vanskeligheder pga. ADHD i forhold til venner, familie eller i skolen. En hverdag med ADHD kan være fuld af forhindringer, både praktiske og mentale. At mestre en sådan hverdag betyder at ens bror eller søster blive i stand til at håndtere sine symptomer og sine vanskeligheder, så de kan leve et forholdsvist velfungerende liv. De kan have brug for hjælp til at få overblik over din hverdag og til at strukturere den. De har brug for omgivelser med en stor forståelse og første skridt begynder hos dem som er nærmest familien og søskende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Når oplevelser og tanker deles

En families trivsel påvirkes naturligvis af alle de forskellige situationer som hverdagen byder. Sådan er det for alle, men helt særlige...