tirsdag den 19. januar 2016

Vi har brug for en hjælpende hånd

At blive forældre hører til en af de største oplevelser livet giver os. Det at varetage forældrerollen beriger os med livets største glæder, men også bekymringer og af og til endda sorger. De fleste af os finder ud af at være forældre. Det ligger naturligt for os og der er som oftest altid nogen at spørge; nogen der har stået i samme situation og er klar, når behovet opstår. Sådan er det, når børnene og udfordringerne er helt almindelige og genkendelige for de fleste. Vi lykkes i vores forældrerolle, til gavn og glæde for os og vores børn.

Anderledes kan det se ud, når barnet viser sig at være gjort af et ikke helt almindeligt stof, og dette stiller store krav til forældrerollen, til barnet og til omgivelserne. Der er mindre hjælp af få, ikke så mange til at give gode råd og ikke så mange, der har stået i samme situation. Her er der brug for noget særligt for at lykkes i forældrerollen. Man kan næsten sammenligne det med at køre på cykel set i forhold til at køre i bil. Cyklen får vi styr på med en hjælpende hånd, mens der skal specifik undervisning til, når det gælder bilen. Os forældre, der får et barn med et handicap, har brug for både en hjælpende hånd og undervisning, så vi bliver i stand til at give vores barn de bedste muligheder og så vi i familien får et bedre liv med handicap. Sådan fortæller en familie fra midt Sjælland som vi har talt med i forbindelse med Ådalskolens søskendekursus i Ringsted. Vi synes familien har en god pointe og opfodre alle familier til at søge det form for netværk som er naturligt og gavnligt for dem.
Ådalskolens søskendekursus sætter konkret fokus på børn i familien som vokser op med en bror eller søster med særlige behov eller et handicap. Det er derfor vi er så optagede af at arrangere søskendekurser fordi vi har set at det er en konkret "hjælpende hånd".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar