søndag den 5. november 2017

Søskendekurset var mit frirum

Sådan fortæller Martin som netop har deltaget på Ådalskolens søskendekursus i Ringsted. Martin har en søster med autisme og igennem mange år har det det været svært for Martin at finde andre på han egen alder som forstår, hvordan det er at være bror til en pige med autisme. Men sådan er det ikke mere.
Søskendekurserne forgår igennem 3 weekends og med en varighed på 42 timer. Et søskendekursus består af ca. 12 børn på nogenlunde samme alder og vi mødes i weekenden. I gruppen får børnene et frirum, hvor de kan tale om de oplevelser og udfordringer, de har, sammen med andre børn. Men det handler ikke kun om at sidde i en rundkreds og krænge følelserne ud, fortæller John Quist Frandsen, som også er gruppeleder på søskendekurserne. "Vi tilbyder forskellige aktiviteter, som børnene kan lave sammen, for eksempel tegne, male, spille og se film. Det vigtigste er, at børnene oplever et fællesskab, som de er trygge ved. De skal både have et tilbud om at snakke om vigtige og alvorlige ting, men også have et hyggeligt samvær sammen". For børnene kan det være en stor fordel at blive revet ud af deres normale rammer i skolen, sfo'en eller klubben. "Mange børn taler ikke om deres oplevelser med kammerater. De føler sig ikke forstået og vil hellere gå og være tavse. På et søskendekursus kan de møde andre, der ved, hvad de taler om, og hvad det hele handler om. De kan danne nye relationer og måske venskaber," siger John Quist Frandsen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vi udforsker, er nysgerrige og stille støttende spørgsmål

Dette blogindlæg handler om det pædagogiske fundament vi har på Ådalskolens søskendekursus, de tekniske greb som vi bruger og hvorfor vi...