søndag den 16. april 2023

Søskende lørdag nummer 2

Så kom vi godt igennem med søskende lørdag på Ådalskolen i Ringsted. 12 søskende deltog og der var organiseret en række forskellige aktiviteter.

Som start blev søskende inddelt i mindre hold og aktiviteten gik ud på at dykke nærmere ned i den diagnose som deres bror eller søster har. Nogle søskende har ADHD, andre har en autismediagnose, nogle har et fysisk handicap og andre har et kommunikativt handicap.

Uanset hvad så betyder det noget for en familie, at der er et barn med et udviklingshandicap. Det er netop denne betydning der er så vigtig at få italesat gennem aktiviteten og den oplevelse som søskende ved at se, at andre søskende også kan opleve det samme. På hvert søskendekursus er der søskende som har den oplevelse at de er de eneste i verden som har en bror eller søster med et handicap og på hvert eneste kursus er der søskende som får sig en kæmpe overraskelse. En overraskelse som hjælper dem med en åbenhed som er vigtigt. Når søskende får en ny vished om, at de ikke er de eneste bliver det nemmere for dem at fortæller og stille spørgsmål. Det føles ligesom om at komme i en kæmpe stor familie, hvor der er mange ting at snakke om og det føles meget naturligt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar