onsdag den 26. juli 2023

Søskende og forældre nærmer sig hinanden

Her gennem sommeren er vi blevet kontaktet af et engelsk søskendekursus og vi har haft mulighed for at have nogle virkelige interessant dialoger. Vi er også blevet inspireret af flere af deres aktiviteter og lege og vi har fået lov til at bruge nogle af dem på vores næste søskendekursus. Det vil vi bestemt gøre. Omvendte delte vi også nogle af vores bedste erfaringer. De blev meget begejstrede og sagde "at sådan havde de ikke før tænkt at det kunne afvikles". På den måde kan 2 søskendekurser supplere hinanden og benytte gensidig inspiration, hvilket har været vildt lærerigt og inspirerende. Denne graf som vi har fået lov til at bringe fortæller noget væsentligt mellem søskende og deres forældre.

Forældrene er naturligvis de 2 mennesker som med det første kommer fra start og skal lære og forholde sig til et barn som har et handicap. De lærer en masse, får erfaringer, læser, kommer på kurser mm. og den blå kurve stiger stille og roligt.

Når barn nummer 2 bliver født og det er lige meget om der går 2-3 år eller mere så er læringskurven i forhold til at forholde sig til en bror eller søster som har et handicap ganske stejl. På temmelig kort tid når søskende den samme læringshøjde som deres forældre. Vælger man at se videre på kurven er vores engelske kollegaer af den holdning, at de 2 kurver på et tidspunkt krydser hinanden, hvilket taler ind i, at søskende på et tidspunkt overtager en stor del af ansvaret med en bror eller søster som har et udviklingshandicap. Tusind tak til vores engelske venner for denne deling og tak for en værdifuldt "møde".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar