onsdag den 5. september 2018

Vi er alle helt særlige

"Vores søskende er meget vigtige og vi skal være sammen hele livet" det er børnene enige om, når vi møder dem på Ådalskolens søskendekursus i Ringsted. Vores søskende holder os med selskab, vi kan have det sjovt sammen og nogle gange lærer de os nye ting. Sådan er det for børn som har en bror eller søster med særlige behov eller et handicap. Hvis du er havnet på denne blog kan det betyde, at du har en bror eller søster med et handicap eller måske bare nysgerrig.
Der findes mange former for handicaps og særlige behov nogle er mere alvorlige end andre. Til de fleste tider kan børn med handicap lave masser af ting, som vi alle kan gøre, men andre søskende har brug for meget mere hjælp. At have en bror eller søster med handicap kan sommetider gøre livet mere kompliceret. Du elsker naturligvis din søskende og hjælper med at passe dem og du lærer sandsynligvis en masse ting. Blandt andet bliver du ofte mere tålmodig, har stor forståelse for, at alle mennesker er forskellige og at det er ok. Et handicap er blot en del af din bror eller søster. Vi har alle ting, vi gør godt og ting, vi ikke gør så godt. Vi er alle unikke. Som en søskende på søskendekurset sagde til sin mor, "Johnny har autisme, jeg har astma, hvad har du mor?" Den mor viste ikke rigtigt, hvad hun skulle svare. Du har det sikkert sjovt med din søskende men nogle gange kan det også være besværligt. De får mere opmærksomhed, fordi de har brug for mere hjælp til at gøre ting og det kan efterlade dig med en følelse af, at du ikke er vigtig. Nogle gange kan det være svært at lege med dem, eller måske kan de finde på at slå. Måske kan du være ked af, at din søskende er anderledes og måske kan du få dårlig samvittighed over de ting, du kan gøre. På samme tid, kan det være svært at forklare tingene til kammerater eller du føler dig flov, når kammeraterne kommer hjem og din bror eller søster opfører sig på en usædvanlig måde. Måske har du oplevet at blive drillet fordi din søskende er handicappet.
Alt sammen oplevelser som søskende oplever. Der er masser af børn, der kender til, hvordan du føler - andre søskende forstår nemt de gode og mindre gode ting, du måske føler ved at have en bror eller søster med et handicap. Kom om mød nogle af dem når Ådalskolen i Ringsted igen afholder et søskendekursus i marts 2019.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar