onsdag den 7. oktober 2020

Tankernes hus, du bliver hvad du tænker

Om eftermiddagen på Ådalskolens søskendekursus snakker vi om et emne som vi har valgt at kalde for tankernes hus. Det begynder med en historie som læses op af en af de voksne. Ovenover indgangsdøren står der mejslet i guld "Du bliver hvad du tænker" lidt ligesom ordsproget "du bliver hvad du spiser" blot den forskel at tanker ikke er noget du spiser men i virkeligheden lige så vigtigt som mad.

Tanker er noget alle mennesker har og videnskabsmænd har beregnet sig frem til, at vi alle har mellem 60000 til 80000 tanker hver eneste dag. Det er altså noget af en bunke og derfor giver det rigtig god mening at lære noget om dem. For de er nemlig med til at påvirke, hvordan du har det. Vi fortalte dig, at man deler tankerne ind i 3 farver: Der er de grønne som er de nemme, de grå som er de neutrale og de røde som er de svære tanker. Så var der nogle søskende der med det samme sagde, skal jeg så ikke bare altid tænke grønt? Jo det kan man godt sige men helt så nemt er det ikke. Tankerne kommer helt uden at vi er klar over det og tankerne er med til at give os en række følelser som betyder en masse for vores adfærd - altså den måde vi har det på.

Hvis man har for mange røde tanker i for lang tid kan man hænge fast i dem (som i et spindelvæv), så bliver ens humør dårligt, man bliver ked af det og man føler ikke at man trives. Så er det godt at du har en superflue? Kan du huske hvad den kunne?

Vi lavede en aktivitet med 6 poster, som foregik udenfor og i små grupper sammen med en af os voksne fandt vi vej igennem. Ledetråde blev givet og efter de 6 poster var det nemmere at forstå at:

Enhver situation/begivenhed skaber en række tanker og tankerne skaber følelser og følelser giver en adfærd. 

En interessant og spændende sætning som vi talte om og vi brugte flere eksempler fra din dagligdag sammen med din søskende. Da eftermiddagen var slut havde vi været glade for, at vi havde været på besøg i Tankernes hus. Håber du vil tænke over det og at du nu kan se, at "du bliver hvad du tænker".

Ingen kommentarer:

Send en kommentar