onsdag den 2. september 2020

Hvad er målet med at deltage i et søskendekursus?


Et søskendekursus bringer børn og unge sammen fra en ganske særlig kontekst. En ramme som er med til at give et ganske særligt fællesskab. Ådalskolens søskendekursus i Ringsted rækker frem med følgende formål:

At barnet/den unge oplever et fællesskab og en normalitet (altså du er ikke alene og det er helt normalt at have de tanker og følelser som du har)

At der bliver skabt situationer, hvor de kan sige til hinanden ”det kender jeg godt” og hvor barnet ikke føler sig alene, men omvendt føler sig set, hørt og forstået

At barnet/den unge får en øget forståelse af egne tanker og følelser

At barnet bliver bevidst om de styrker det giver at være et barn i en familie med et handicap

At barnet/den unge får handlingsmuligheder og handlingsalternativer gennem mødet med andre søskende i samme situation.

At lære at tage ansvar for ens egne tanker

På søskendekurserne lærer vi dig noget om den måde du tænker på. Kort fortalt så viser dine følelser og den måde du har det på hvordan dine tanker er sat sammen. Prøv at tænke over det, hvis du er negativ og beklager dig over et eller andet, hvilke følelser afstedkommer disse tanker? Husk, at det er ikke hvad du siger og gør, der betyder noget, det er det du føler, når du siger eller gør noget, der er afgørende for den måde du har det på. Så hvis du ofte beklager dig over det ene eller andet eller når du giver andre skylden for den måde du har det på forkaster du dit ansvar for hvad du tænker, siger og føler. Du skal som søskende derfor lære at være opmærksom på hvad du giver din opmærksomhed. Hvis du hele tiden fokuserer på hvad der kan gå galt, leder efter undskyldninger for det ene og andet, bebrejder andre at intet syntes at gå din vej, så er du allerede på vej til at tiltrække negative ting og omstændigheder i din hverdag, hvis du ikke føler dig godt tilpas en dag, så tænk over hvad du har givet din opmærksomhed i de seneste dage. Dine tanker afspejler nemlig dine følelser og dine følelser afspejler din mentale tilstand. Tænk over det inden du "falder" i grøften med brokkerier og negative tanker, de forstærker dine negative oplevelser. Når du interesserer dig for at skabe en positiv hverdag, er det derfor vigtigt at du er bevidst om hvad du giver din opmærksomhed, for det er ikke muligt at tænke positivt og negativt samtidigt, derfor har du et valg. Det er heller ikke muligt for andre at tænke for dig og dermed skabe en negativ hverdag for dig, det er helt og holdent dit valg og i dine hænder, hvordan du vælger at din hverdag skal forme sig, så lad være at give andre skylden for manglende resultater og dårlige dage. Du har selv et tanke ansvar for dine egne følelser og din opfattelse af din hverdag, intet mindre et fantastisk tilbud med store positive muligheder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar