tirsdag den 25. februar 2020

Hvad er et søskendekursus?

Et søskendekursus består typisk af ca. 12 børn, som er nogenlunde jævnaldrende og som har det til fælles, at de har en bror eller søster med et handicap. En søskendekursus ledes af 3 gruppeledere, som mødes med børnene til hver mødegang. Vores mødegange ligger i weekends. Gruppelederne er uddannede pædagoger og lærere med mange års erfaringer fra handicapområdet og vi har lavet søskendekurser på Ådalskolen i snart 11 år. 
Et søskendekursus giver:
•Søskende en grundlæggende viden om deres bror eller søsters handicap og svar på spørgsmål
•Søskende ideer til at håndtere svære situationer i hverdagen
•Søskende støtte og hjælp til at forstå deres oplevelser
•Søskende et fællesskab og tilhørsforhold til andre i samme situation, så de kan opleve identifikation og genkendelse og dermed opleve mere tryghed
•Søskende mulighed for at udveksle erfaringer under strukturerede rammer
Søskendekurset fungerer desuden også som et frirum, hvor det er børnene og deres oplevelser/erfaringer som er i fokus og ikke deres bror eller søster med et handicap, som jo i hverdagen typisk får og kræver mere opmærksomhed af forældre. Erfaringen viser tydeligt, at det kan være en meget stor lettelse for søskende at møde, høre og tale med andre, som er i samme situation som dem selv. På kurserne er der derfor fokus på søskendes situation og de er selv aktive medspillere og bidragsydere. Det sker gennem leg, spil og aktiviteter som gruppelederen sætter i gang. Ådalskolens søskendekursus afsluttes med en hyggelig weekend overnatning til en nærliggende kursushytte. I alt varer søskendekurset 42 timer fordelt gennem cirka 3-4 måneder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar