fredag den 7. juni 2019

Udbyttet af at være deltager på søskedekursus


Det er naturligvis altid meget individuelt hvor stort et udbytte børnene får af at deltage på et søskendekursus men i dette blogindlæg har vi skrevet som en række gennemgående temaer som søskende generelt udtaler sig om. Generelt er søskende meget positive over for det udbytte, de tilbydes i forhold til at indgå i fællesskaberne på et søskendekursus sådan som det tilbydes og afvikles fra Ådalskolen i Ringsted. Langt de fleste søskende i alderen 9-12 år udtaler, at de har fået et stort og positivt udbytte på disse områder:
Håbefuld: Søskende beskriver, at de har fået et håb om, at de nemmere kan acceptere deres vilkår, at deres situation kan forandres og blive bedre. Håbet kommer, fordi de har mødt andre børn på deres egen alder som står i en lignende situation, men som er kommet ”videre”. I forlængelse heraf nævner mange, at håbet spirer i relation til parolen: ”Hvis han kan, kan jeg også”.
Forståelse: De fleste søskende beskriver, at de har opnået en helt særlig nærhed og forståelse med deres livserfaringer. Det er særligt den fælles livserfaring, som fremhæves som afgørende for at kunne etablere denne forståelse.
Brud med alenehed: En lang række søskende fra søskendekurserne fremhæver, at børnefællesskaberne har hjulpet dem med at bryde deres tendens til at isolere sig med deres erfaringer og oplevelser. Særligt har søskende fællesskaberne givet deltagerne noget at læne sig op ad og en styrke til at acceptere at ”det anderledes er ok”.
Nye og spændende oplevelser: For mange søskende har det haft en stor værdi at opleve at komme på kursus uden far eller mor, opleve og lære noget nyt i fællesskab med andre børn, hvor det netop er dem som er i centrum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar