torsdag den 2. maj 2019

Tal om forlegenhed


Her kommer et par af de gode refleksioner fra søskendekurset om forlegenhed. Teksten er skrevet til forældrene.Lad dit søskende barn vide, at forlegenhed er en normal følelse og at du ved, at det er ubehageligt. Tal om situationer, der forårsager forlegenhed og hvis der er ting, som han eller hun gerne vil have dig til at gøre. Spørg dit søskende barn for at fortælle dig, om de tror, ​​at folk stirrer - det hjælper med at fortælle nogen.
Informere offentligheden om handicappet:
Forklar til dit søskende barn, at folk stirrer og i de fleste tilfælde er det af nysgerrighed snarere end uhøflige eller onde. Nogle familier har et kort med nogle oplysninger om handicappet, som de giver til folk, der stiller spørgsmål eller viser upassende kommentarer. Nogle familier bruger også en bagde med et eller flere slogans på. Dette kan være særlig nyttigt i de situationer, hvor der er udfordrende adfærd.
Fokuser på de gode ting:
Fortæl søskende, at det hjælper at tænke på de gode ting, der sker og virkelig fokusere på dem – turen med familien, biografturen, de mennesker, du er med, MacDonals maden bagefter.
Tage en ven med:
Nogle gange kan det hjælpe søskende at tage en kammerat med, når I går ud - så de føler, at i der i det mindste er en anden der forstår. Dette kan også være en hjælp, hvis det handicappede barn får et anfald eller begynder at græde højt så kan søskendebarnet og kammeraten stille og roligt tøffe hen til et nærliggende butiksvindue indtil der igen er kommet ro på situationen.
At få et valg om at tage med:
Der kan være tidspunkter, hvor du kan give dit søskende barn et valg om, hvorvidt de kommer ud eller bliver hjemme eller sammen med en ven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar