onsdag den 13. september 2017

At møde andre søskende som kender det samme

”At være søskende til en bror eller søster som har et handicap er for nogle en tabuiseret problematik, som mange af os har svært ved at tale om”, sådan siger Trine på 12 år og deltager i øjeblikket på Ådalskolens søskendekursus i Ringsted. Konsekvensen af dette er at vi børn går rundt med en oplevelse af, at vi er de eneste i verden, som har de oplevelser. Mange søskende kan genkende følelserne, og i det følgende citat fortæller ét af børnene, at søskendekurset på Ådalskolen i Ringsted er med til at hjælpe ham med at gøre op med den følelse.
”Når man har det svært, har man tendens til at sige, at det er synd for mig, og at jeg er den eneste. Men her på søskendekurset kan man få bekræftet, at det er man ikke.” Samtidig fortæller flere børnene, at de lærer meget af hinandens erfaringer med at håndtere en bror eller søster med særlige behov. Således danner søskendekurset også et rum for en fælles sparring børnene imellem. To andre søskende fortæller, hvorfor de gerne vil deltage i kurset:
”Jeg ville gerne mødes med andre i samme situation, som jeg er i og selvfølgelig høre deres erfaringer. Hvad gør de for at det er nemmere for søskende?”
”Det er virkelig interessant at være med, siger Martin på 11 år. At være en del af en gruppe, som har det på samme måde alle sammen”. Endelig giver børnene også udtryk for, at de godt kan ønske sig at komme på søskendekursus igen. ”Jamen et søskendekursus gør simpelthen, at man får udtrykt, hvad man egentlig selv har behov for, supplerer Mikkel på 12 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

God sommerferie

Ådalskolens søskendekursus i Ringsted holder sommerferie og i den tid er der "stille her på bloggen". Vi glæder os til at se jer a...