fredag den 1. november 2013

Hej ildsjæle John, Birgitte og Birgit

Jeg har læst flere steder på jeres blog om søskendekursus. Sikke et fantastisk arbejde og det er tydeligt at mærke, at I virkelig er ildsjæle og at I er fantastisk optagede af at støtte familier med et handicapped barn. Jeg skriver en kommentar til jer, som jeg håber I kan bruge.

Jeg arbejder selv som lærer for børn med med Downs Syndrom. Jeg har gennem 16 år mødt rigtig mange børn med det syndrom og har også set, hvor forskellige de børn, ligesom andre børn, er. Den måde man som forælder tackler det, at få et handicappet barn, på, er meget meget forskellig. Den måde, jeg har set, giver de dygtigste og mest omgængelige børn er, når forældrene lader barnet indgå i søskendeflokken og forlanger det samme af det handicappede barn som af de andre søskende, nemlig at de yder det bedste de kan, at man går ud fra, at de kan lære mere, hvis de presses lidt. Børn behandles lige, når de bliver stillet forskellige krav og derfor behandles forskelligt, men ingen børn behandles ordentligt, ved at blive skånet og aldrig får stillet krav, aldrig bliver forlangt noget af og aldrig bliver bedt om at vente eller indordne sig i en gruppe. De Downs-børn, der er sværest at omgåes er dem, der er blevet skånet, hvor forældrene bliver ved med at synes, at det er synd for dem, og at de endelig ikke skal noget, de ikke vil, feks selv tage tøj på, selv gå til og fra skolebussen, selv bære tasken osv. Der er også mange Downs-børn, der kommer til at spille fransk klovn til alle sammenkomster, familiefester og lignende. Det er så sødt, når de er små, men det er en bjørnetjeneste at gøre disse børn, for det er ikke så charmerende, når de bliver ældre. Lad dem dog lære, at verden ikke altid drejer sig om dem, lad dem lære, at de er dejlige, selv om de ikke optræder, holder taler, laver cirkus el. lign. til alle familiefester. Det hjælper dem nemlig i skolen og videre i livet, at de fra små ikke er dresseret til at blive set hele tiden.

Endnu engang tusind tak fordi der er nogen som jer der i den grad brænder for en sag. Held og lykke med jeres søskendekursus og udviklingen af dette. Der er meget stor brug for det.

Hilsen
Ninna, mor til en dreng med Downs og lærer på Pilehaveskolen på Fyn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar