fredag den 1. november 2013

De andre børn i familien - hvordan tackler de en bror eller søster med et handicap?

Der er ingen tvivl om, at det påvirker hele familien, når man får et barn med handicap. Hverdagen skal tilrettelægges på en anderledes måde med faste, daglige rutiner, og et barn med handicap vil automatisk kræve mere tid og opmærksomhed fra forældrene end de andre børn i familien. Søskende til børn med handicap kan opleve at føle sig anderledes, fordi deres søster eller bror er anderledes. De kan nogle gange opleve problemer med mobning og føle sig udenfor i familien, når al fokus er på broderen eller søsteren. Ældre søskende kan føle et enormt ansvar over for en lillebror eller lillesøster og bekymrer sig ofte om, hvad der skal ske med søsteren eller broderen i fremtiden. Også tvivlen om, hvad der skal ske med broderen eller søsteren, hvis der skulle ske noget med forældrene, kan bekymre barnet unødigt, hvis man ikke får det talt igennem og sat ord på. Der kan opstå nogle meget svære konflikter børnene imellem. Specielt omkring tiårsalderen, når børnene begynder at blive
selvstændige og mere bevidste, kan der opstå nogle gevaldige skænderier. Det er selvfølgelig vigtigt at tale med barnet om alle disse ting. Det kan også være en hjælp for barnet at tale med andre børn i samme situation. Det er børnene på det første søskende kursus enige om. Det er fedt at lære nye kammerater at kende og kunne dele nogle af de mange oplevelser, som i bund og grund er meget enslydende. Og så har vi det bare smadder hyggeligt alle sammen.
Derfor er søskendekursus en oplagt mulighed. Ådalskolen har søskendekursus igen til foråret 2014. Tilmeld dig allerede nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar