fredag den 25. oktober 2013

Søskendeforholdet er livslangt

Et søskende forhold vil oftest være det mest langvarige som enhvert barn vil opleve. Det er et forhold som vil foregå de næste rigtig mange år. Derfor er det naturligt, at man som forældre en gang imellem kan blive bekymret over de mange spørgsmål man kan have om hvordan fremtiden skal forme sig. Forældre ved, hvor svært det kan være at administrere alle de behov, som en familie har. Hvis en familie har et barn med særlige behov er der ekstra følelsesmæssige og praktiske krav til tid og energi. Hele familien har brug for støtte til at tilpasse sig denne ændring i omstændighederne. De fleste søskende klare sig rigtig godt og får ofte en masse gode erfaringer fra deres barndom. Erfaringer som de positivt kan bruge i løbet af deres liv. Forældrenes reaktioner og holdninger til deres barns handicap er vigtige. Det påvirker nemlig den måde søskende accepterer og lærer at værdsætte deres brors eller søsters individualitet. Rigtig mange børn vokser op i et stærkt, trygt og kærligt miljø. Derfor er det en god erfaring, hvis familien er i stand til at tale åbent og ærligt, om hvad der betyder, når der er en med et handicap.

Søskende som har en bror eller søster med et handicap er en særlig gruppe. En gruppe som har et særligt bånd med hinanden. Det ser vi på søskendekurset som afholdes på Ådalskolen i disse uger. Det er ligesom om de på en måde forstår hinanden bedre og dybere, netop fordi de alle oplever på egen krop, hvordan det er at være barn i en familie, hvor der også er en søskende med et handicap.

Ådalskolens søskendekursus opfylder et gammelt behov og det er med en mega stolt at opleve, at det nu er gået i opfyldelse med succes. Det næste søskendekursus afvikles i foråret 2016 og der er mulighed for optag allerede nu.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar