tirsdag den 15. oktober 2013

Regeringens nye handlingsplan ”Et samfund for alle”

Regeringen har netop offentliggjort sin handicappolitiske handlingsplan ”Et samfund for alle”. Der er meget godt at hente i handlingsplanen, fokus på inklusion, en stærk vision for fremtidens handicappolitik, bærende principper om ligebehandling, sektoransvar og solidarisk finansiering fastholdes - og så indeholder handlingsplanen en række konkrete initiativer, som enten umiddelbart eller på den lidt længere bane vil kunne få stor betydning for handicappede menneskers hverdag. Handlingsplanen rummer rigtig mange initiativer og det vil derfor føre for vidt at kommentere på alle elementerne.
Læs selv handlingsplanen - det er tiden værd.

Et initiativ vi synes fortjener at blive fremhævet særligt ”Mestringsstøtte til børn med handicap” som længe været et stærkt ønske fra os i praksis. Det at der kommer mere fokus på støtten til hele familien. De pårørende er en meget væsentlig ressource og samarbejdspartner i det handicappede barns liv. Derfor er vigtigt at inddrage altså alle personer i familien også de mindre. På handicapområdet er det ekstra vigtigt, fordi barnet med handicap på grund af sit handicap i større grad end andre kan have vanskeligt ved at kommunikere sine behov og ønsker. Søskende til børn med et handikap er en overset pårørendegruppe, som der ikke har været skrevet om. Det er hårdt at være pårørende til et barn, der enten lider af et fysisk eller psykisk handikap. Det er hårdt for hele familien, men ofte er søskende til børn med handicap en overset pårørendegruppe, der skal tages ekstra hånd om. Det har været stærkt undervurderet, hvor stort et arbejde og hvor enormt et pres forældre til børn med handicap er underlagt. Som jeg fornyligt hørte en forælder formulere det: ”Jeg er for længst holdt op med at være Katja, nu er jeg udelukkende mor”. Derfor er det virkelig positivt, at handlingsplanen lægger op til, at der skal udvikles særlige støtteinitiativer i form af uddannelse, kurser etc. til familier til børn med handicap.

Du kan Google handlingsplanen ”Et samfund for alle”.

 
Vi håber, at Ådalskolens søskendekurser i 2014 kan få yderligere ”vind i sejlene”. Søskendekurser er for børn i alderen 9-12. Børn fra alle kommuner er velkomne. Kurserne handler om at give plads til børnenes stemmer, anerkende børnenes oplevelser, betragte børnene som ægte eksperter og give dem mulighed for at sætte ord på deres tanker, glæder, bekymringer og håb.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar