mandag den 30. september 2013

Et opmærksomhedsglas

Her er en god, ide som nogle af børnene har udviklet på søskendekurset. Måske er det en ide der kan virke for dig.

Aktiviteten er særlig velegnet til yngre søskende. Du skal bruge små stykker karton og et glas med skruelåg. Sæt dig med dit barn og forklar, at nogle gange er det svært at få den specielle tid sammen, men at det er meget vigtigt for jer begge. Sig, at det ville være godt at kende nogle af de små ting, som dit barn kan lide at gøre, så når du har 10 eller 15 minutter, kan du gøre en af ​​disse ting sammen. Få dit barn til at skrive eller tegne aktivitet ideer på kortene og læg dem derefter i glasset. Det er vigtigt at hjælpe ham eller hende med at vælge ting, der er sjovt og nemt at gøre i løbet af kort tid - fx tegne et billede sammen, har en historie læst, spille bold i 10 minutter osv.

At være søskende er ofte en livslang udfordring på både godt og ondt. Det drejer sig om helt almindelige børn med et ualmindeligt vilkår i livet. De vokser op og modnes under helt andre vilkår end deres kammerater og kan derfor sjældent spejle sig i andres liv og hverdag. De er ofte den eneste i deres klasse, der har en søskende med handicap, og de har derfor ikke mulighed for, at dele hverdagens udfordringer med andre, der naturligt genkender og anerkender de anderledes opvækstvilkår. På mange måder er deres bror eller søster med handicap omdrejningspunkt for hele familien.
Børn med handicap kræver ofte meget mere tid og opmærksomhed fra forældrene, end deres søskende — det er et vilkår, som ikke kan ændres, og som børnene skal lære at tackle gennem hele deres opvækst. Det er krævende at være pårørende og samtidig være barn. Mange søskende har en naturlig trang til, at tage sig af barnet med handicap og samtidig passe godt på forældrene, og være ansvarlig for den gode stemning i hjemmet — de kommer derfor meget let på overarbejde i hverdagen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar