torsdag den 20. juni 2013

Merudgifter i familiebehandlingen

Formålet med merudgifter er bla. at hjælpe dit barn med et handicap til at kunne blive i hjemmet og at støtte jer til at kunne leve så normalt som muligt samt at hindre at dit barns tilstand forværres.

Betingelser:
Forsørger du hjemme et barn under 18 år, som har betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne
eller en indgribende og langvarig eller kronisk lidelse, har du mulighed for at få hjælp til dine merudgifter til at forsørge dit barn.

En indgribende og langvarig eller kronisk lidelse er en lidelse, som har alvorlige følger i dagligdagen og som normalt varer mindst 1 år og oftest barnealderen ud.
Du kan ikke få hjælp til en kortvarig og mindre indgribende lidelse. Dette gælder f.eks. nogle former for allergi. Børn, som ikke ligger tørre om natten, kan normalt kun få hjælp, hvis alle behandlingsmulighederne er udtømt, barnet er i skolealderen og lidelse skønnes at være kronisk. Betingelserne for at få hjælpen er, at der er tale om forsørgelsesudgifter begrundet i handicappet og at der er tale om nødvendige udgifter. Derudover får I alene hjælp til merudgiftsdelen af udgiften. Den almindelige forsørgelsesudgift, skal I selv dække.

Hvilken hjælp?
Hjælpen er normalt økonomisk – altså i form af et tilskud. Det kan bl.a. være hjælp til:
Merudgifter ved diætkost, bleer, ekstra tøjvask og slid
Egenbetaling af tilskudsberettiget medicin
Udgifter forbundet med et barns indlæggelse på sygehus
Merudgifter til befordring
Handicaprettede kurser til familien, herunder søskendekurser.

Kontakt jeres sagsbehandler og fortæl om jeres ønske for et søskendekursus. I skal som oftest skrive en ansøgning og der kan forventes svar efter cirka 4 uger. Så begynd i god tid. Mange sagsbehandlere holder sommerferie i juli og august. På hjemmesiden www.aadalskolen.dk finder I kursusfolderen og tilmeldingen i PDF format. Følg med her på Bloggen, hvor der ugentlig er nye opdateringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar